Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zvukový modul - minimalizace ceny a rozměrů

Pro verzi midicimbalomu lze snížit rozměry, cenu i hmotnost.

Řešením je vyřazení z řetězce počítače a zvukové karty. klepnutím na tlačítko máte řešení -odkaz-

NEBO    nebo 50.sec videa nastavení zvuku,1:18 videa, nastavení zvuku.

Z manuálu k výrobku je však zřejmé, ostatně, jako u většiny prodávaných kláves, že neobsahuje zvuky cimbálu. Takže jsme nic nevyřešili. Pokud  někomu nevadí umělý zvuk klavíru, je to snadná volba. Notebook se zvukovkou však dokáže divy.

Existuje ještě V-machine, kam můžete z pc implementovat externí VSTI, kdyby byl cimbál, tak i ten. Není však....alespoň já jsem na něj nenarazil. Pokud ano, je bez pedálu. V-machine  ,  však vypovědělo službu. Stalo se to při nahrátí  náročného pluginu a přehrávače. Uvnitř je v podstatě pc se slabým výkonem, ale pro aplikace to stačí. Cena však byla vysoká jako u notebooku. Elektronika jde dopředu, možná se dočkáme výkoných, levných notebooků, a bude vyřešeno.

Na zvuku záleží, proto by se dalo říct, že levné řešení v současné době není na trhu dostupné.

 

Pokud použijete  nějaký vysloužilý hudební nástroj - klávesy s vestavěnými reproduktory,

a místo gumových, grafitových membrán,  připojíte snímače, zvuk již bude generovat keyboard bez potřeby převodu na MIDI.

Otázkou je, zda to není škoda...ničit keyboard. Ne každý umí bez poškození, citlivou cmos elektroniku, napojit na  optočleny. Bylo by to také bez citlivosti úderu, tzn. bez přednesu .